Британската полиция съобщи, че е обявила за издирване бивш войник, заподозрян

...
Британската полиция съобщи, че е обявила за издирване бивш войник, заподозрян
Коментари Харесай

Бивш войник, обвинен за тероризъм, избяга от затвора във Великобритания

Британската полиция заяви, че е оповестила за издирване бивш боец, обвинен в тероризъм , който се е укрива, откакто е избягал от затвор в Лондон в сряда, предава Ройтерс.

21-годишният Даниел Абед Халиф, който е бил арестуван в пандиза, в очакване на развой, се счита, че е избягал от пандиза " Уондсуорд " малко преди 8:00 часа сутринта (10:00 часа българско време) в сряда, се споделя в изказване на лондонската полиция.

Би Би Си и други медии оповестиха, че той е работил в кухните на пандиза и е избягал, като се е привързал за дъното на ван за доставка на храна.

Полицията изпрати предизвестие до английските пристанища и летища, в това число лондонското Хийтроу, където пасажерите се сблъскаха със закъснения заради спомагателни инспекции за сигурност.

Полицията посъветва хората да не се приближават до Халиф, който е висок 1,88 м и е облечен с бяла тениска, панталон с алено и бяло каре и кафяви ботуши със стоманени върхове.

" Имаме екип от чиновници, които правят обширни и незабавни следствия, с цел да локализираме и задържим Халиф допустимо най-бързо ", сподели пълководец Доминик Мърфи, началник на отдела за битка с тероризма на лондонската полиция.

" Също по този начин желая да уверя обществеността, че нямаме информация, която да демонстрира, нито причина да считаме, че Халиф съставлява опасност за необятната общност. "

Халиф, който е бил служил в казарма в Централна Англия по време на хипотетичните закононарушения, е упрекнат в опит за добиване на информация , " която може да бъде потребна за лице, извършващо или подготвящо терористичен акт ".

Той също по този начин е бил упрекнат в правене на самоделна бомба посредством слагане на три кутии с жици на бюро " с желание да внуши, че упоменатият продукт има възможност да експлодира или да се възпламени ".

По-късно полицията добави закононарушение за приемане на информация , която може да бъде " директно или индиректно потребна за врага " в нарушаване на Закона за държавната и служебната загадка.

Той е бил уволнен от армията през май, оповестиха от Министерството на защитата.
 В Хамбург задържаха сириец за тероризъм
В Хамбург задържаха сириец за тероризъм

В Хамбург и Кемптен са осъществени обиски
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР